29 Ekim 2012 Pazartesi

İnternetin en büyük isimlerinden sosyal ağ Facebook, mobil cihazlar için geliştirilen uygulama mağazasını hayata geçirdi.


İnternetin en büyük isimlerinden sosyal ağ Facebook, mobil cihazlar için geliştirilen uygulama mağazasını hayata geçirdi. Detaylar ve servisten ilk görüntüler haberimizde.


Sanal dünyanın ziyaretçi trafiğinin önemli bir kısmını karşılayan Facebookatılımlarına hızla devam ediyor. Site içerisindeki güncelleme ve revizyon çalışmalarının yanı sıra şirket dışı hamlelere de önem veren M. Zuckerberg son olarak Glancee’i satın almıştı.

Bu sefer oldukça farklı bir gelişmeyle karşımıza çıkan popüler web sitesi,mobil cihazlar için uygulama mağazası açtığını duyurdu. Başta iOS veAndroid olmak üzere çeşitli platformlar için yazılım desteği sunacak olan serviste birçok kategoriden yüzlerce yazılım kullanıcıların hizmetindeolacak.
Özellikle Facebook entegresinin bulunduğu uygulamaların ayrı bir öneme sahip olacağı sayfada ücretli birtakım servisler de yayınlanacak. Uygulamageliştiricileri ve üyeler, varolan Facebook hesaplarıyla sisteme giriş yapabilecekler.
Rekabet Gözleri Korkutuyor
Elbette açıklanan bu haber en çok -konunun usta isimleri- Apple (App Store) ve Google Play’i zor durumda bırakacak. Zira uzun bir süredir bu alanda hizmet veren iki büyük isme şimdi de 901 milyon kullanıcısıylagüçlenen Facebook katıldı.
İnternetteki konumu, kullanıcıların siteye bağlılığı başta olmak üzere birçok alanda “kişi”nin desteğini arkasına alan sosyal ağ, yeni servisiyle de rahatlıkla tutunacak gibi gözüküyor. Ayrıca finansal açıdan yüksek oranda geliri olan Facebook böylece en büyük rakiplerine dahi kafatutmaktan çekinmiyor.
Açılan uygulama mağazası ile mobil sektörde adını duyurmak isteyen yetkililer bu konuya titizlikle yaklaşıyor. Gelişen teknolojinin insanları mobilinternete yönlendirdiği düşünülürse ilk adım olarak uygulama mağazası açmak oldukça makul bir seçenek. Bakalım Facebook’un mobil yaşamtercihleri nasıl devam edecek.
  • Konuya ilişkin yapılan resmi açıklama için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

google-site-verification: google09d5249aad94cef1.html